Marvel Karakterlerinin Hayat Hikayeleri #2 Mephisto

Güçleri: Olağanüstü güçlere sahip biriblisdir. Bu güç potansiyelinin en üst limitinin ne kadar olduğu bilinmiyor.Yönettiği boyutta esir edilmiş ruhların güçlerini çeker. Kendi boyutu olancehennem ile bizim boyutumuz arasında rahatça gidip gelebilir, fakat kendiboyutundan çıkınca daha az güçlüdür. Çok üstün güçlerine rağmen başkalarınınzihinlerini okuyabilip onları kontrol edebilme gücünü sadece o canlı buna izin verirseyapabilir.




Biyografi: Başka bir boyutun hükümdarı olan Mephisto'nun geçmişibilinmiyor. Kendi boyutuna "cehennem" ya da "Hades" adınıveriyor, fakat bu boyutun bizim bildiğimiz anlamda din kitaplarında geçencehennemle bir alakası yoktur. Gene de hüküm sürdüğü boyutun beş ana yeraltıboyutundan biri olduğu biliniyor. Boyutuna "cehennem" demesininsebebi bizim boyutumuzdaki insanlar arasında korku oluşturmak, hatta insanlarınonu şeytan sanmalarını bile sağladı.

Mephisto'nun boyutu ölü kişilerin yakalamış olduğu ruhlarıyla doludur. Buruhları her ruhun daha önce varolduğu bedeni andıran bir iblis biçiminedönüştürmektedir. Mephisto'ya daha düşük seviyedeki iblisler hizmet ederler.Onun boyutu Bozulmuş Ruhlar Alanı'dır. Buradaki ruhlar sonsuzluk boyuncakurtuluşları için savaşmak zorunda kalırlar.

Bir keresinde Mephisto dünyayı işgal etmeye çalışan bir uzaylı ırkından güççekmeyi başardı. Sahip olduğu bu ekstra güçle Fantastic Four ve FranklinRichards'ın ruhlarını boyutuna çekmeyi başardı. Mephisto'nun amacı çok güçlübir mutant olan Franklin Richrad'ın ruhuna sahip olmaktı. Fakat uzaylılar biruzay şövalyesi olan Rom tarafından mağlup edilince Franklin Richards'ın psişiksaldırısıyla Mephisto'nun yok edildiği sanıldı. Gerçekte ise varlığının özüparçalanmıştı. Tekrar bir araya gelse de beş parçası hala kayıptı. Aylar sonrabu kayıp parçaları bulması için Master Pandemonium adlı suçluyu yarattı.

Mephisto'nun amacı mümkün olduğunca zeki canlılar yaratmaktı, böylece öldüklerizaman ruhlarını esir edebilecekti. Tamamen iyi ve saf olan ruhlara özel birilgi duymaktaydı. Bu durum onun birkaç kez Silver Surfer'ın ruhunu elegeçirmeye çalışmasına sebep oldu, fakat her deneme başarısızlıkla sonuçlandı.Mephisto aynı zamanda tanrıların ruhlarını da ele geçirmek istedi, bu amacınaulaşmak için birkaç kez Thor ile savaştı.
Johnny Blaze'in Ghost Rider'adönüşmesinden Mephisto sorumludur, çünkü Blaze'in bedenine iblis Zarathos'u osokmuştur.

Kurgumuzda Kingpin ve Doom ona Tanrıların Ruhlarının sözünü verecek. Çünkü Thor engeli kalmayacak. Onu bir şekilde hapsedecekler. Ve kurtarma görevine de kimin seçileceği merak konusu ;) ama daha tam bi fikrim yok yek :D

0 yorum: