Marvel Karakterlerinin Hayat Hikayeleri #4 Sabretooth

 Sabretooth'un zarar görmüş veya yokolmuş hücreleri çok büyük bir hızla yenilenir, ayrıca hızlı iyileşme yeteneğisayesinde zehire ve pek çok uyuşturucuya karşı bağışıklıdır. Normal birinsandan çok daha kuvvetli ve çeviktir. Gelişmiş koku alma duyuları vardır.Ayrıca dişleri ve pençeleri kemik kadar sert şeyleri parçalayabilecek kadarkeskindir. Sonradan iskeleti adamantium ile kaplanarak asla kırılmaz halegetirildi. Bir bakıma Wolverine'in daha iri, daha kuvvetli, daha hızlı ve dahavahşi versiyonu gibidir. 




Biyografi: Sabretooth aslında ilk olarak Iron Fist çizgiromanlarındaortaya çıktı. Iron Fist'in bir düşmanı olarak yaratılan Sabretooth daha sonraÖrümcek-Adam'ın bir sayısında görüldü. Kara Kedi ve Örümcek-Adam ile savaşanSabretooth, Örümcek'e yenildi. Bundan sonra X-Men çizgi romanlarında gözükmeyebaşlayan Sabretooth'un karakteri yavaş yavaş gelişmeye ve şu anda bilindiğihaline gelmeye başladı. Zamanla Sabretooth, X-Men'in en tehlikelidüşmanlarından biri haline geldi. Sabretooth, güçleri ve kan akıtmaya karşıduyduğu inanılmaz isteği ile gerçek bir ölüm makinesidir. 

Çocukluğu babasının ona yaptığı türlü işkencelerle geçti. Bunlar Victor'dakisaldırganlığın inanılmaz bir şekilde artmasına neden oldu. Avlamak, savaşmak veöldürmek için psikopatça bir istek duyuyor. Öldürdüğü kişinin bir insan veyamutant olması onun için hiç farketmez. 

[/size]Birhükümet birliği için çalışmaya başlayan Victor Creed burada Logan adlıesrarengiz bir adamla ortak oldu. İkisi de Weapon X adlı çok gizli bir hükümetprojesinin Sabretooh ve Wolverine kod adlı denekleri oldular. Aralarındakianlaşmazlıkları Berlin'deki bir operasyon sırasında iyice su yüzüne çıkıncaCreed ile Logan o günden sonra birbirlerinin en ölümcül düşmanları oldular.Creed'in şekil değiştirebilen bir mutant olan Mystique ile olan ilişkisindenGraydon Creed adlı bir oğlu oldu. Fakat Graydon büyüyünce kuracağı İnsanlıkDostları adlı örgütle mutant düşmanı propogandanın baş ismi olacak, hatta ABDbaşkanlığı için aday bile olacaktı. Sonunda Graydon bir suikast sonucuöldürüldü. 

Sabretooth daha sonraki yıllarda Mr. Sinister'ın oluşturduğu Marauders adlıekiple Morloklar'ın katliamına karıştı. Bu katliam sırasında artık bir X-Menüyesi olan Wolverine ile tekrar karşılaştı. Yıllar boyunca süren pek çokuğraştan ve savaştan sonra X-Men nihayet Sabretooth'u yakalamayı başardı. ProfesörCharles Xavier telepatik güçlerini kullanarak Sabretooth'un psikopatça yok etmearzusunu ortadan kaldırarak ona yardım etmek istiyordu. Sabretooth'un XavierMalikanesi'nde olduğunu öğrenen Wolverine en büyük düşmanına saldırdı veadamantium pençeleriyle Sabretooth'un beynine zarar verdi. Bu yaralanmayüzünden yaşadığı travma sonucunda Sabretooth oldukça pasif ve barışçıldavranmaya başladı. Fakat bir süre sonra gerçek kişiliği tekrar ortaya çıktı.Prof. X tüm çabalarına rağmen onun içindeki kötülüğü yenmekte başarısız oldu.Sonunda Sabretooth bağlarından kurtulmayı başarıp Psylocke ile savaştı ve onuciddi bir şekilde yaralayarak malikaneden kaçtı. 

Daha önceemrinde çalıştığı Amerikan hükümeti onu tekrar çağırdı. Sabretooth, Mystiqueile birlikte hükümetin kurduğu bir mutant birliği olan X-Factor'a katıldı.Fakat aşırı saldırganlığı yüzünden Sabretooth'a güvenilmediği için elektronikbir aygıtı boynuna takmaya zorlandı. Bu aygıt eğer saldırmaması gereken birinesaldırırsa veya aygıtı çıkarmaya çalışırsa harekete geçecek ve Sabretooth'unsinir sistemine şok uygulayacaktı. Fakat Sabretooth aygıttan kurtulmayıbaşardı, X-Factor'a saldırdı ve ekibin bazı üyelerini vahşice yaralayıp kaçtı.Daha sonra Sabretooth hükümetin desteklediği yeni bir Weapon X projesinekatıldı

0 yorum: